LogoidunauitgeverijTIF

 

 

 

 

 

 

Muziekuitgeverij Iduna V.O.F.

 

 

 

Derpsestraat 44
5751 KC  Deurne-Holland
Tel.: 06 33 93 00 39
Email:

info@iduna-deurne.nl

 

Home

 

Algemeen

 

Nieuwe uitgaven

 

Catalogus

 

Componisten

 

CD

 

Contact

 

 

 

Id 0116: MARI-ANNE HOF – ZIN IN SWING

Voor gitaar kwartet

 

Notenvoorbeeld

 

Prijs boek:         € 9,95 (excl. verzendkosten)

 

Bestelnummer: Id 0116

 

 

Zin in Swing

 

Over 'Zin in swing', vijf werkjes voor gitaarkwartet, schreef zij het volgende;

Samenspelen is leuk! Helemaal als het lekker in het gehoor liggende, swingende stukjes zijn.

Gitaarspelen is tegenwoordig erg populair onder leerlingen die muziekles hebben, maar aan samenspel wordt een stuk minder gedaan. Om dit te stimuleren richtte zij 'De Gitaarclub' op waarin haar gitaarleerlingen kunnen samenspelen.

Elke les beginnen ze met een canon en daarna spelen ze stukjes die Mari-anne maakte. De eerste was de Boogie. Deze viel zo in de smaak dat met de kinderen werd besloten om meer van deze swingende stukjes te gaan spelen. Toen ontstond Ragtime. Als iets te moeilijk bleek, kon het gewoon aangepast worden, zodat de uiteindelijke versies goed speelbaar zijn. Vervolgens kwamen de kinderen met wensen die in de composities verwerkt werden, bijvoorbeeld stampen met de voet, een partij met akkoorden , scratchen over de snaren en het gebruik van een capo. Het laatste nummer 'Song' is een arrangement van een lied (Luizenlied) dat op een CD van de Pyramide (Muziek voor op de basischool) is uitgekomen.

 

 

 

Mari-anne Hof

   

In 2003 studeerde Mari-anne Hof af als docent muziek aan het Conservatorium in Utrecht. Sindsdien geeft zij aan kindergroepen les op het Utrechts Centrum voor de Kunsten. En verder geeft zij op de Marnix Academie (PABO) de opleiding Vakspecialist muziek en heeft zij een lespraktijk met gitaarleerlingen.

 

In 2010 studeerde zij af als componist/arrangeur, eveneens aan het Conservatorium in Utrecht. Tijdens haar studie kreeg zij les van Caroline Ansink, Jeroen d’Hoe , Willem Breuker, Jacob ter Velthuis.  Zij heeft al in diverse muziekstijlen geschreven  (klassiek, jazz , pop en filmmuziek bij animaties) en voor verschillende bezettingen. Van haar composities zijn bij meerdere uitgeverijen werken uitgegeven (waaronder Muziek Centrum Nederland, Beiaardcentrum Ned., Mansarda Sintra en nu Iduna VOF.  Ook wordt er regelmatig werk van haar uitgevoerd. (Voor meer informatie zie haar website: www.mari-annehof.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

0116.JPG