LogoidunauitgeverijTIF

 

 

 

 

 

 

Muziekuitgeverij Iduna V.O.F.

 

 

 

Derpsestraat 44
5751 KC  Deurne-Holland
Tel.: (0493) 32 12 32
Email:

info@iduna-deurne.nl

 

Home

 

Algemeen

 

Nieuwe uitgaven

 

Catalogus

 

Componisten

 

CD

 

Contact

 

 

 

Id 0106: Bart Dietvorst Wil de echte gitarist opstaan! Deel 2

 

Gitaarmethode voor akoestische en elektrische gitaar vanaf 8 jaar

 

Notenvoorbeeld

 

Prijs boek: 13,75 (excl. verzendkosten)

 

Bestelnummer: Id 0106

 

 

Wil de echte gitarist opstaan! 2 is het 2e deel van een progressieve gitaarmethode voor akoestische of elektrische gitaar, bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud waarin spelplezier centraal staat. Volwassenen kunnen echter ook door middel van dit boek een gedegen basis opbouwen voor het gitaar spelen. Aan de hand van vele leuke originele liedjes wordt langzaam een basis opgebouwd voor een degelijke gitaartechniek en spel. Dit boek is bedoeld om te doorlopen, nadat de leerling Wil de echte gitarist opstaan! (deel 1) heeft voltooid. De in deel 1 geleerde technieken worden verder uitgediept met extra oefenmateriaal en de stukken worden steeds wat uitdagender. Daarnaast is het ook leuk extra oefenmateriaal om het geleerde verder te praktiseren.

De methode (deel 2) is bedoeld om met een docent door te werken in ongeveer 1 jaar tijd, uitgaande van 30 minuten les per week en minimaal 15 minuten oefenen per dag. Hiernaast kan de docent de akkoordenkennis, ritmiek en het improviseren/ soleren verder uitdiepen aan de hand van allerlei popliedjes. De stukken zijn speels en hebben titels die de verbeelding prikkelen (zoals De Snotblues, Het op zn koplied, Surfen op je gitaar, etc.). De methode werkt met name met tablatuur, aangevuld met ritmisch noten lezen. Hierdoor kunnen al meteen vanaf het begin echte liedjes gespeeld worden en is het boek erg intutief. In dit vervolgdeel worden zaken behandeld als ritmiek, plectrumtechniek, improvisatie in verschillende toonsoorten, akkoorden, powerchords, barre, slide, positiespel, etc. De docent heeft hierin een sturende/ coachende rol en kan de meeste nummers ook begeleiden met akkoorden, improvisatie begeleiden en voordoen, gehooroefeningen, etc. Door al snel te starten met improviseren en soleren, kan de creativiteit van een leerling in een vroeg stadium reeds ontplooien. Veel songs zijn voorzien van akkoorden met verschillende ritmes, zodat de leerling in de loop van de methode een gedegen basiskennis van akkoorden en begeleidingsmanieren opdoet.

 

Bart Dietvorst (1977) woont in Delft en begon met gitaar spelen op 9 jarige leeftijd en kreeg les aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes. Al snel ontwikkelde hij een passie voor muziek en gitaar spelen en vanaf zijn 14e werd hij actief in verschillende bands. Uiteindelijk leidde dit tot een studie aan het Brabants Conservatorium en later het Rotterdams Conservatorium. Bart bekwaamde zich daar verder in pop, jazz, klassiek en latin en studeerde in 2003 in Rotterdam cum laude af. Ondertussen was Bart zeer actief in de Nederlandse muziekscene en trad met verschillende rock en pop bands honderden keren op in zalen en op festivals en maakte een aantal cds. Al vanaf het begin van zijn studietijd aan het conservatorium gaf Bart les bij verschillende muziekscholen en heeft zodoende een rijke en praktijk gerichte ervaring opgebouwd. Nu woont hij met vrouw en dochter in Delft, maakt veel muziek en heeft een eigen lespraktijk (www.gitaarles-delft.nl).

 

 

 

 

 

 

 

 

0106.JPG